سه‌شنبه, 5 بهمن 1400
  • تاريخ :
     ۱۳۹۸/۱۲/۱۳
توصیه عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز:
آیا برای جلوگیری از ابتلا به انفلوانزا كرونا سیر مصرف كنیم؟

نکته اول: به علت این که بیماری کرونا اخیرا بروز کرده است طبیعتا هیچ تحقیق به نتیجه رسیده علمی وجود ندارد که بگوید این گیاه حتما روی کرونا اثر درمانی یا پیشگیری دارد. بنابراین مطالب بیان شده بر این اساس است که میگوییم چون مثلا این گیاه روی آنفلوانزهای قبلی موثر بوده احتمالا روی کرونا نیز اثر مثبتی خواهد داشت .

نکته دوم : مکتب طب ایرانی اعتقاد دارد که بدن هرفرد زمانی که در تعادل مزاجی متناسب با خودش است در بهترین حالت فعالیت و سلامت میباشد و در صورتی که تعادل مزاجی آن را چه به سمت گرم مزاجی یا سرد مزاجی منحرف کنیم فردرا مستعد بیماری کرده ایم . بنابراین عموما تجویز یک گیاه آن هم به طور افراطی برای تمام افراد جامعه و حتی بیماران اشتباه است. به عنوان مثال تجویز سیر به مقدار زیاد حتما در افراد گرم مزاج عارضه خواهد داد.

اما آیا مصرف سیر برای پیشگیری از ابتلا به انفلوانزا موثر است یا خیر؟

بر اساس تحقیقات طب نوین شواهدی در دست است که نشان میدهد مصرف سیر سبب افزایش توانایی سیستم ایمنی بدن میشود و نیز مصرف سیر سبب کاهش دفعات ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا میشود.

از دید طب ایرانی  مصرف سیر فقط زمانی اثرات مطلوب سلامتی به همراه دارد که در حد اعتدال و با توجه به مزاج فرد مصرف شود در غیر این صورت و مصرف زیاد و بی رویه آن بخصوص در جوانان و خانم های باردار عوارض خواهد داشت و حتی میتواند منجر به عوارض تنفسی شود.

برای  کمک به پیشگیری از ابتلا به انفلوانزا چه  مقدار سیر و چگونه مصرف شود: مصرف حدود 4 حبه سیر در روز آن هم به صورت پخته در آب (مثلا در داخل آش) توصیه میشود. لذا از مصرف بی رویه سیر بخصوص به صورت خام خودداری نمایید.

دکتر حمید شمسی باغبانان

پزشک و متخصص طب ایرانی